BAR ROPPONGI

Location: Roppongi, Minato-ku, Tokyo, Japan
Principal use: Bar
Completion: 2022

Architects: MASS & HACHI
Design team: Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya
Contractor: GHL

Photographs: MASS
Construction type: Interior
Total floor area: 46.67m²
Design term: 2021.12-2022.1
Construction term: 2022.2-2022.3

Interior design for a bar to be opened on one floor of a tenant building in Roppongi. By placing a large, flat, arc-shaped counter at the center of the hall space, the bar was planned as a stage with the owner, a singer, at the center. Triangular ribbed panels were used for the interior walls of the bar, and perforated panels were used for the interior walls of the private seating areas to give expression to the space while enhancing its acoustic performance.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

バー 六本木

所在地:東京都港区六本木
用途:バー
竣工:2022年

設計:MASS & HACHI
担当:増田忠史、蜂谷伸治
施工:GHL

撮影:MASS
工事種別:内装
延床面積:46.67m²
設計期間:2021.12-2022.1
施工期間:2022.2-2022.3

六本木に建つテナントビルのワンフロアに開店するバーの内装計画。 弧を描くフラットな大カウンターをホール空間の中心に据えることで、歌い手である店主を中心とするステージとして計画した。バーの内壁には三角形のリブパネル、個室席の内壁には有孔パネルを使用することで、音響性能を高めつつ、空間に表情を与えている。